5 Tips voor een jongenskamer in het blauw

Blauw blijft voor veel jongens hun lievelingskleur en hoeft zeker niet traditioneel of saai te zijn. Het is juist een erg fijne kleur waar je veel kanten mee op kunt en is makkelijk te combineren. In deze blog geven wij je dan ook 5 tips voor een inrichting van de jongenskamer in het blauw.

Blauw in de kinderkamer zorgt voor rust en heeft een kalmerend effect
 • 1. Blauw als basis

  Kies een frisse kleur blauw voor één grote wand, dit is de basis van je kleurenpalet. De rest van de muren kun je vervolgens in een neutrale kleur verven. Of nog leuker, kies voor een behang met een blauw patroontje erin, zoals de Behang Dottig Denim Blauw. Dit behang met een blauw stipje verbindt zoals in onderstaand inspiratie voorbeeld en de houten vloer geeft rust en éénheid.

 • 2. Verschillende blauwtinten met elkaar combineren

  Alle blauwtinten die je vervolgens aan je rustige basis toevoegt matchen eigenlijk wel in het geheel. Zo is lichtblauw erg goed te combineren met donkerblauw, maar ook verschillende andere tonen blauw. De verschillende blauwtinten kun je in accessoires laten terugkomen, zoals bijvoorbeeld het Dekbedovertrek Cappuccino Blauw.

 • accent kleuren
 • 3. Andere kleuren matchen

  En andere kleur met blauw matchen geeft net een beetje pit, zoals het kleine beetje rood in onderstaand inspiratie voorbeeld. Kies één kleur en laat deze in kleine accenten terugkomen, zoals een knuffeltje, een onderdeel van een illustratie of een speelgoed item. Hierdoor voert deze aanvullende kleur niet de boventoon, maar geeft het wel net even een speels effect aan de kamer.

 • 4. Items laten opvallen

  Heb je een eye-catcher die in het oog mag springen? Of juist een hedendaags meubelstuk dat je met een beetje kleur een nieuw leven in wilt blazen? Kies voor een afwijkende kleur om dit item op te laten vallen. Net zoals het kapstokje in onderstaand inspiratie voorbeeld dat in een afwijkende kleur (groen) is geschilderd.

 • blauw geeft rust
 • 5. Betekenis van blauw

  Blauw in de kinderkamer zorgt voor rust en heeft een kalmerend effect, wat het een ideale kleur maakt voor een kinderkamer. Naast het verven van de muur in een effen kleur, kun je ook het plafond blauw verven in een wolkenpatroon. Of juist in een donkerblauwe kleur om er een sterrenhemel van te maken met behulp van lampjes. Vind je een hele muur of een plafond te heftig? Werk dan alleen met blauwe accessoires. Blauw is van zichzelf een koele kleur, maar prima te combineren met aardetinten en natuurlijke materialen zoals hout, riet, jutte en rotan.

  Benieuwd naar de behangcollectie van Bibelotte? Bekijk alle prachtige patronen, kleuren en dessins hier.